Udstyr

Der findes ikke nok danske podcasts – desværre. Det er der sikkert mange grunde til. Men en af grundende tror jeg er, at det er svært at komme i gang. For hvilke investeringer skal der til for at komme i gang? Her kan du se hvad det jeg bruger – og så kommer jeg med billige alternativer til dig der har tid, lyst og penge til at podcaste.

Digitale lydoptagere.

Til PotterCut bruger jeg Zoom H-4n . Den koster godt nok et par tusinde kroner, men du får også et helt studie… sådan næsten. Den er lidt stor og klodset, men fantastisk at arbejde med. Grunde til at jeg valgte H-4n er de mange muligheder for at koble eksterne lydkilder til.

Har du ingen planer om at bruge eksterne kilder vil jeg anbefale dig Zoom H-1 til ca. 650 kr. Meget nem at bruge og har en rigtig god indbygget mikrofon. Kobler du den direkte til din computer vil den fungere som en USB mikrofon.

Er du på kig efter en god mikrofon, så er Rode, Blue og T.Bone gode bud på brands der gør det godt.

Rode Podcaster er en lækker sag. Den koster ca. 1100 kr. Her er et ”bundle” hvor du får et popfilter og et stativ med.

Er du til lidt pænere mikrofoner og god lyd, så har Blue en række spændende mikrofoner. En god begynder usb mikrofon er Blue Snowball til ca. 650 kr.  Smider du ca. 1000 kr. oven i hatten får du storebroderen Blue Yeti. Her får du lidt mere bund i lyden. Prikken over i’et får du ved at købe en ”Blue The Radius”  og et godt stativ.

T-Bone har et rigtigt godt begyndersæt til ca. 900 kr. T.Bone SC450 med stativ og popfilter.

Bløde omgivelser giver god lyd.

Udstyret skal selvfølgelig være i orden – men det skal rammerne også. Og det er her jeg kan høre rigtig mange gå galt i byen. Hårde gulve og vægge er enhver podcasters værste fjende.

The T.Bone Micscreen er lækker. Den koster cirka 660 kr.

Du kan også nøjes med at købe 4 ”moderne æggebakker”. De er 1×1 meter. Dæk de hårde flader til – så får du en meget bedre lyd.

Jeg bruger selv Thomann – fordi det er der jeg har handlet og har haft en fantastisk god oplevelse hver gang. Der er også en række danske forhandlere, men udvalget gør at jeg næsten altid ender ved Thomann. Løber du ind i noget der er interessant, så hører jeg gerne om det. Smid en kommentar eller send mig en mail.

Hvad synes du? smid en kommentar eller subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

Comments

Men hvordan interviewer du folk. Via Skype, eller kommer de hjem til dig?

For det nytter vel ikke noget hvis du har top udstyr og deres så er elendigt?

/Claus

Ud af de 48 podcast episoder, er 6 af dem foregået Face2Face. Resten er tager over Skype.

Jeg guider gæsten til, hvordan lyden bliver bedst i deres ende, med det udstyr de nu engang har. Efter vores snak sender de deres lyd til mig – og så samler jeg de to lydfiler, intro, outro, jingle m.m.

Og så lyder det som om vi sidder overfor hinanden.

Venligst
Potter

Jeg har en Beyer M58 mikrofon som jeg virkelig elsker fordi den er utrolig fleksibel. Når jeg er i marken kan jeg bruge den med min Edirol optager – eller smide den direkte i mit videokamera til interviews eller stand-ups.

Hjemme har jeg koblet den til en billig pre-amp fra Behringer – en Mic800 (den er så billig at det er helt tosset) og så et pop-filter. Det giver virkelig god lyd ved skrivebordet.

Spændende. Man kan ikke høre at det ikke er optaget af samme udstyr.

Jeg troede faktisk at du optog lyden via Skype.

Jeg sidder selv og forsøger at optage noget simpelt lyd til et telefonanlæg, men jeg synes det er svært at gøre ordentligt uden at få en masse støj med.
Jeg bruger også Audacity til at redigere med efterfølgende, men det bliver ikke ret godt.

Min mikrofon er også bare en billig headset mikrofon, så der er nok ikke noget at sige til det.

Vil absolut anbefale Rode Podcaster. Dog ikke i den anviste model, men på en arm med en “edderkop”. Ellers hører man det for tydeligt når man rører ved bordet.

En meget potent mikrofon.

Mht. optagelser, så kan jeg anbefale Pamela for Skype. En nem måde hvis man ikke vil sende lydfiler frem og tilbage.

Og så naturligvis Audacity til at editere bagefter.

Hej Ib,

Hvis man vil optage med en H1 mikrofon med et DLSR kamera, fx Canon EOS, hvordan tilslutter man den så?

Er der ikke noget med specialkabler?
Og hvad med fastmontering til kamera?

Lyddelen af DLSR kameraerne er så dårlig, at du skal vælge at synke lyd og video op i redigeringen. Der findes en række plugins der hjælper med den del – alt efter hvad du bruger til at redigere med.

Zoom H1 er ikke en option her – synes jeg ikke. Der er ikke indgange nok – og ikke de rigtige indgange. Her ville jeg klart vælge at gå med Zoom H4.

Men det er vildt Storm P agtigt – og det er svært at forstå, hvorfor de ikke gør det færdigt.

Potter

Som en del af den danske musikforhandlerbranche ærgrer det mig, at det netop er tyske Thomann du henviser dine læsere til :-(

Jeg vil også lige bidrage med et tip: Bruger man en Zoom H1, så er det muligt at sætte en Røde Lavalier knaphulsmikrofon direkte i H1’eren (ved hjælp af en Micon-2 adapter), og derved være mobil når man indtaler sine speaks. Det fungerer rigtig godt, især til video interviews mv. Bemærk at f.eks. Shures lavalier har for lavt output til at det fungerer ordenligt.

Dette er indspillet på omtalte vis: http://www.youtube.com/watch?v=QbA35hm_e74

Jeg har også set en ny lignende løsning fra Røde – hos 4Sound i øvrigt – bare til iPhone. Den er en del billigere: http://www.4sound.dk/shop/ios-i-o-enheder/roede/smartlav.html

– dog har jeg ikke gjort mig erfaringer med denne.

Mvh
Gunnar

Jeg står over for at købe udstyr, og leder efter råd. Jeg vil derfor blot høre hvornår denne side sidst er opdateret, altså hvor aktuelle rådene er ift. teknologi- og prisudvikling? Den første kommentar er jo næsten tre år gammel. Priserne på de produkter jeg har tjekket lader dog ikke til at have ændret sig :)

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)


Queries: 57
Timer: 0,416