Der findes ikke nok danske podcasts – desværre. Det er der sikkert mange grunde til. Men en af grundende tror jeg er, at det er svært at komme i gang. For hvilke investeringer skal der til for at komme i gang? Her kan du se hvad det jeg bruger – og så kommer jeg med billige alternativer til dig der har tid, lyst og penge til at podcaste.

Digitale lydoptagere.

Til PotterCut bruger jeg Zoom H-4n . Den koster godt nok et par tusinde kroner, men du får også et helt studie… sådan næsten. Den er lidt stor og klodset, men fantastisk at arbejde med. Grunde til at jeg valgte H-4n er de mange muligheder for at koble eksterne lydkilder til.

Har du ingen planer om at bruge eksterne kilder vil jeg anbefale dig Zoom H-1 til ca. 650 kr. Meget nem at bruge og har en rigtig god indbygget mikrofon. Kobler du den direkte til din computer vil den fungere som en USB mikrofon.

Er du på kig efter en god mikrofon, så er Rode, Blue og T.Bone gode bud på brands der gør det godt.

Rode Podcaster er en lækker sag. Den koster ca. 1100 kr. Her er et ”bundle” hvor du får et popfilter og et stativ med.

Er du til lidt pænere mikrofoner og god lyd, så har Blue en række spændende mikrofoner. En god begynder usb mikrofon er Blue Snowball til ca. 650 kr.  Smider du ca. 1000 kr. oven i hatten får du storebroderen Blue Yeti. Her får du lidt mere bund i lyden. Prikken over i’et får du ved at købe en ”Blue The Radius”  og et godt stativ.

T-Bone har et rigtigt godt begyndersæt til ca. 900 kr. T.Bone SC450 med stativ og popfilter.

Bløde omgivelser giver god lyd.

Udstyret skal selvfølgelig være i orden – men det skal rammerne også. Og det er her jeg kan høre rigtig mange gå galt i byen. Hårde gulve og vægge er enhver podcasters værste fjende.

The T.Bone Micscreen er lækker. Den koster cirka 660 kr.

Du kan også nøjes med at købe 4 ”moderne æggebakker”. De er 1×1 meter. Dæk de hårde flader til – så får du en meget bedre lyd.

Jeg bruger selv Thomann – fordi det er der jeg har handlet og har haft en fantastisk god oplevelse hver gang. Der er også en række danske forhandlere, men udvalget gør at jeg næsten altid ender ved Thomann. Løber du ind i noget der er interessant, så hører jeg gerne om det. Smid en kommentar eller send mig en mail.