Bedste Webshop – Battle mellem uCommerce og Dandomain

Hvilken webshopplatform skal du vælge? Hvad passer bedst til dig, din økonomi og dine ambitioner?

Mød Søren Spelling fra uCommerce – en ecommerceplatform til Umbraco….

Og mød Kristian Sørensen, Cygnet, certificeret DanDomain design partner…

De går 10 runder mod hinanden – hvor de fortæller om hver sin platform – på godt og ondt.

Du er velkommen til at smide en kommentar eller et spørgsmål til de to.

Og så er jeg spændt på hvad du synes om det nye format.

Hent og abonner på podcasten i iTunes.

Få en mail hver gang der er en ny episode af PotterCut.

Hvad synes du? smid en kommentar eller klik her og få kommende indlæg direkte til din nyhedslæser.

Comments

Nej hvor dejligt, lige til de sene timer!

Er så uendeligt glad for du gør dette Ib :-)

Det er jeg glad for at høre. Tak for det. Spændt på om du kan li det nye format…. ikke at det bliver stilen fremover, men lidt variation skader nok ikke.

God fornøjelse….

Hej Potter

Godt som sædvanligt! Jeg håber, at DanDomain sætter sig ned og lytter til dette podcast og derefter – inden formiddagskaffen – får implementeret en nem mulighed for at 301 redirecte mellem produkter og grupper på shoppen. Det er intet mindre end et MUST! Og ja – jeg har sagt det til dem mange gange, men en god ting kan jo ikke siges for tit.

@M.P Du er hurtig. Troede lige jeg lavede en sniger ;)

@Rosenstand – tak. Tror ikke Dandomain er til Twitter og Podcast. Har du spurt hvorfor de ikke bare får det ordnet?

Jeg har svært ved at se argumenterne imod – så det er vel bare om at få det ordnet i en fart.

Jeg kender en anden løsning der minder om Dandomain. De har snart ikke flere kunder fordi de gik i stå for 8 år siden. De har helt sikkert ødelagt den side af deres forretning.

Det er det smukke ved uCommerce (ja, jeg er nok lidt forudindtaget her :)): Man bestemmer selv, hvordan redirects skal håndteres – og stort set alle andre aspekter. Man er ikke afhængig af vi som platformsleverandør får det fixet.

Hej,

Jo vi følger også med på Twitter og lytter til Podcasts :-)

Vi har planlagt en SEO-opdatering til lancering 1. september.

Herunder mulighed for at lave 301 redirects fra fx. en slettet produktgruppe til en anden.

Fremragende! Godt gået alle 3.

Jeg synes faktisk konceptet med 1 minut til hver holder, selvom jeg var skeptisk omkring dette inden podcastet.

Det eneste jeg ville overveje at lave om, var mængden af runder.

Der er mange ting de 2 herrer skal tage stilling til på et minut. Det ville måske blive endnu bedre hvis hver runde var lidt mere specialiserede.

Der kunne evt. være flere runder.

Men tak for et super godt podcast. Jeg ser frem til flere af den slags :-)

@Henrik Andersen – tak. Og tak for input – både før og efter.

@Roar – det er jeg sikker på at der er mange der bliver glade for. Hvad er Dandomains handle på Twitter? Har haft brug for det et par gange, men aldrig fundet det.

I har mange kunder på Twitter. Kan kun finde Kristian fra Cygnet når jeg søger efter jer.

Helt KANONT PutterCut, er vild med formatet! Og rigtigt flot af de to deltagere, at de formåede at holde sig til konkrete ting inden for tidsrammerne.

At sammenligne de to systemer er i mine øjne ikke helt fair. Det ene produkt er en kom-nemt-igang hyldevare, hvor det andet er et såkaldt framework. Altså ikke en løsning du bare “installerer” og så er du kørende, men derimod en værktøjskasse, der giver dig redskaberne til 100% selv at bestemme hvordan din shop skal udformes (med assistance fra en kompetent udvikler, vel at mærke).

Men de to deltagere klarede det nu suverænt alligevel :-)

Jeg synes forskellen blev meget godt beskrevet i sætningen “uCommerce er den løsning du vælger EFTER du har kørt med en DanDomain i noget tid”. Spot on, hvis du spørger mig.

DanDomain er perfekt til at give en noget erfaring med, hvad det der nethandel går ud på. Og platformen er nået rigtigt langt og er under konstant udvikling, så der går lang tid før man render ind i show-stopper begrænsninger.

Når man så har fundet ud af hvad det hele går ud på, så kan man nemmere opstille en række krav til de større løsninger, så som uCommerce og Magento. Og alliere sig med den rette leverandør, der kan skræddersy disse til at passe dine behov.

Men igen, HELT suveræn PotterCut! Glæder mig allerede til den næste :-)

Jeg er helt enig med dig Søren. Og det var heller ikke for på den måde at “finde en vinder” – men mere en: er du til “gør det selv” med en god start fra Cygnet eller går du til baglommen og betaler for en uCommerce løsning.

Den næste battle bliver med to systmer der er “ens” – så det bliver en anden genre.

Tak for invitation til Potter og til Søren for en god og fair-kæmpet battle.

Korrekt det er to forskellige systemer, hvilket lige præcis podcasten bærer præg af – tror det vil kunne hjælpe nogle kommende e-købmænd med at forstår der er forskel og hvor denne forskel ligger.

Rigtig dejligt at høre fra Roar at DanDomain er på vej med en opdatering, samt en dato derpå, der gør det muligt at redirecte produktgruppper – håber også det bliver muligt på produktniveau.

Rigtig fed PotterCut. Konceptet med et minut til hver holder rigtig fint.

@Kristian – det bliver også muligt at lave redirects på produktniveau. Altsammen via sin 404-side.

Super at du ville være med. Glæder mig til at vi lavere en længere udgave efter ferien.

Potter

Skægt med et anderledes podcast-format. Afhængig af typen af spørgsmål, kan du overveje at lade runderne vare 3 minutter pr. mand i stedet for et enkelt minut. Så er der lidt længere tid til at grave et halvt spadestik dybere.

@Frank Hellerup Madsen – Så er det bare at jeg er tilbage til en times podcast igen. Tanke er lidt at veksle mellem korte og lange podcasts…

MEn jeg fortår hvad du mener…..

Ah, men så kan du bare gøre som med de mindre opgør i prof-boksning – have færre runder! :)
5-6 runder vil blive en halv time eller lidt mere.

@Frank Hellerup Madsen – Det er altså meget tydeligt at du er tidligere talknuser!!!

Tak for det. We Go Pro. Godt input. Tak for det. Det er noteret. Jeg gik efter 20… men kan godt klare 40….hør – er du ikke på ferie?

Hvor kan man se en shop sat op i uCommerce?

Jeg har kigget på hjemmesiden samt på partnersites og jeg kan ikke umiddelbart finde et link til en demo eller nogle referencer.

På forhånd tak for hjælpen.

Jeg må start med at sige at jeg er en kæmpe fan af dine podcasts! De er super profesionelle og med en lydkvalitet mange kunne lære meget af!

Konceptet med at lave en “battle” mellem 2 produkter er en kanon idé! Men som Søren Sprogø så rigtigt nævner kan de 2 “produkter” ikke rigtig sammenlignes. Det havde nok være bedre at sammenligne DanDomain shop med f.eks. Wannafinds, eller Scannets shops. UCommerce kunne man måske sammeligne med f.eks. eCommerce fra Dynamicweb.

Man kunne måske også overveje at lade deltagerne gå lidt i “kødet” på hinanden :-) Så man kan få nogle sandheder omkring de forskellige systmer på bordet. Det er altid sjovest at se boksning der vindes på knock-out :-)

Så efter min mening et konge koncept med plads til små forbedringer.

/Peter

1000 tak for respons – det er jeg glad for.

Og jeg er enig. Jeg prøvede faktisk at få fat i en Scannet ambassadør, men der var ikke nogen der meldte ind – desværre.

Og den med at de skal gå i kødet på hinanden… jeg ved ikke rigtigt. Tror jeg vil prøve at tænke det ind, men det bliver en enkelt runde, og så skal det ske som rigtige gentlemen ;)

Tak for en god podcast og en super indsats fra dine medværter.
Runde 7 er runden hvor Kristian helt klart sender Spelling til tælling :) – Det er fantastisk at høre om standard integration til PostDanmark og GLS bare ved lidt opsætning.
Men jeg er desværre udvikler, så et API kan jeg bruge til meget mere, end det at mangle en feature, som jeg selv kunne lave, men ikke har muligheden for.
Så qua min udvikler baggrund, så siger mit hjerte uCommerce på teknisk knockout :)

Fantastisk gået i to!

Rigtig spændende indslag, og tanken ved at tage 2 systemer/virksomheder indenfor samme felt er meget spændende, bliv endelig ved med det :0)

Mht. de 2 platforme der er fremhævet, er det klart at de sigter efter 2 vidt forskellige brugere, Dandomain er en fantastisk platform at starte på, hvor uCommerce nok mere er fleksibel og hvor der kan indbygges dybere forretningslogik – præcis som vi gør ved Magento.

Jeg glæder mig meget til at følge uCommerce de næste par år – tror det bliver rigtig spændende.

Hvor kan man se en shop sat op i uCommerce?

Jeg har kigget på hjemmesiden samt på partnersites og jeg kan ikke umiddelbart finde et link til en demo eller nogle referencer.

På forhånd tak for hjælpen.

Udmærket måde at programmet blev opbygget på.
Det gav en god ide om styrkerne ved de to systemer.
En uafhængig dom ville dog være et plus at slutte af med.

Mvh Morten

@Thomas: Du kan se en case her:
http://www.afdeling18.dk/blog/2010/10/7/case-filabeldk-boernetoej.aspx

@Morten: Ja, det kunne da være rart. Men umuligt. Primært fordi de to systemer er så forskellige, og er til forskellige målgrupper.

Det er lidt ligesom at spørge, hvilken bil er bedst? En Porsche eller en pickup truck? Tjah, det kommer an på chaufføren og hvad du skal bruge bilen til.

Battle-formatet fungerer supergodt.

Som Søren er inde på, er der kæmpe forskel på de to systemer, og målgrupperne er vidt forskellige. Dandomain kan blive valgt af den, der vil starte en butik, mens uCommerce er rettet mod udviklere og dermed aldrig vil blive valgt som løsning, hvis man er ny inden for e-handel. Specielt ikke i Danmark, da alt materiale er på engelsk.

Jeg har selv i et par år overvejet at skifte fra egen løsning til uCommerce, men jeg synes ikke rigtigt, at deres hjemmeside giver noget overblik over, hvor nemt/svært det er at komme i gang, og hvor meget kendskab man på forhånd skal have til Umbraco. Det vil sikkert give sig selv, hvis man kaster sig ud i at installere Umbraco og uCommerce, men jeg skulle gerne være overbevist om, at det er besværet værd, inden jeg går i gang. Hvis man kigger på Dandomains hjemmeside, så får de lidt hurtigere overbevist en kommende webshopejer om, at her får man det hele og lidt til – uanset om det så holder i længden eller ej.

@Johnny,

Det vil være super fedt, hvis du ville skrive en e-mail til mig med nogle af de ting, som mangler på vores side. Vi har i lang tid haft utroligt meget fokus på selve produktet og mindre på præsentationen af det og det vil vi utroligt gerne lave om på.

Dine kommentarer kan blive springbrættet til at få rettet op på situationen med den manglende information.

Jeg kan fanges på ssl AT ucommerce DOT dk

På forhånd tak.

Rigtig godt postcast, hvor I kommer ind på de vigtigste ting. Jeg synes også kampen mellem de to systemer bliver fremstillet godt, og det er fedt der er to som diskuterer på samme tid, og systemerne ikke bliver forklaret på forskellige tidspunkter, hvor der ikke er direkte modspil.

Rigtig godt podcast.

En lille sidebemærkning til Pottercut.
Eksterne links må gerne åbnes i nyt vindue :-)

Det var nemlig lidt irreterende at jeg skulle gå tilbage, starte podcastet, og spolle frem. Efter at jeg havde klikket mig ind på uCommerce’s webside.

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)


Queries: 56
Timer: 0,420