Viral video – Chatroulette Love Song

4.5 millioner visninger, 46.000 ”likes” og næsten 9.500 kommentarer på YouTube.

Det er hvad Rune Iversen har på sin video ”Chatroulette Love Song”. Han har bygget ”Chatroulette Love Song” videoen op efter den ”opskrift” han har fundet frem til da han skriver sit speciale.

Det – og hvordan du så efterfølgende ”seeder” din video – deler Rune ud af i denne episode af PotterCut.

Start med at se videoen her – så får du mere ud af Runes tips. Du finder også videoen ”bag videoen”

Hent og abonner på podcasten i iTunes.

Få en mail hver gang der er en ny episode af PotterCut.

Videoen der har fået over 4 millioner visninger.

Videoen bag videoen

Hvad synes du? smid en kommentar eller klik her og få kommende indlæg direkte til din nyhedslæser.

Comments

Super spændende podcast! Og det er så godt gået med den video!

Jeg kan huske at jeg så den første gang på reddit – uden at ane at den var dansk. Og jeg var vild med den.

Rune, dit speciale, er det offentligt tilgængeligt via statsbiblioteket eller lignende?

Mvh Anders Saugstrup

@Anders Saugstrup – Hej Anders, tak for det :) Jeg har valgt ikke at gøre mit speciale tilgængeligt, da jeg nu arbejder med virale videoer og det er lidt min opslagsbog/analysemodel. På den måde har jeg en lille fordel.

Men skulle du have nogle spørgsmål, så fyr løs på mail og jeg vil gøre mit bedste for at svare.

Cheers,
Rune

Okay helt i orden :-) Det giver god mening!

Nå, men et hurtigt spørgsmål herfra så: Hvad er de tohundrede vigtigste virkemidler ift virale videoer?
;-)

Mvh Anders Saugstrup

Hej Ib og Rune
For første gang i meget lang lyttede jeg til et podcast fra ende til anden, fordi jeg var fanget undervejs. Mon ikke det også gælder for podcasts, at de skal være så lange som indholdet er godt…? Chatroulette Lovesong er stadig en supergod historie og gode tips undervejs.
Og faktisk vidste jeg ikke, der var en lille hyggelig bonus-surprise til mig til slut. Takker, Rune.
Bedste hilsner
Eva

Det er vi glade for at høre. Den blev lidt lang, men jeg kunne ikke rigtigt skære i den. Jeg synes Runes historie er helt fantastisk.

Men du har jo også en fantastisk historie – og så er du blevet prikket. Skal vi se om vi kan finde sammen?

Gerne, du sir bare til. Lige nu er jeg på vej i ferie-mode og er (næsten) offline et par uger :) Men en gang i august måske?

Tårnhøj kvalitet som sædvanligt. Selvom jeg ikke skulle ud at handle, måtte jeg alligevel høre podcastet med det samme.
Og det var klart tiden værd. Chatroulette Love Song er forrygende, og det var godt at høre noget om tankerne bag.

Jeg ville elske at høre flere detaljer om seeding-processen og de overvejelser og det forarbejde, der lå i den del. Og det kunne også være fedt at høre flere tanker om, hvordan man griber rent danske projekter an, da der f.eks. på seeding-fronten er langt færre håndtag at dreje på i en dansk kontekst.

Rune, må vi evt. se dine første seeds på reddit og digg? Kunne være super super spændende!

Tak for alle de rosende ord, der klart bør tilfalde Ib for en skøn Podcast!

Da det er en af de største dele af mit arbejde, så holder jeg hele seedingprocessen tættere til kroppen. Men jeg er af den overbevisning at man skal have defineret 2 ting:

– Hvor er meningsdannerne online?
– Hvordan får jeg fat på dem på en naturlig og ikke spammende måde?

Det er grundovervejelserne bag min seedingsmodel.

Men det hjælper ikke en disse uden selve strategierne, jeg ved det godt :)

Håber det hjalp en smule.

Mvh,
Rune

[…] Runes har lige været i PotterCut med emnet Viral Video – Chartroulette Love Song. […]

[…] Du kan finde podcastepisoden her. […]

Hej

Tusind tak for et godt podcast og en fremragende viral video – går lige i hjertet. Jeg har lige et hurtigt spørgsmål: Hvor kommerciel kan man være når man laver virale video’er? Jeg går ud fra at det er nemmere at lave en god viral historie, hvis man ikke behøver at sælge et produkt? Branding (productplacement o.lign.) kan man vel nemt lave, men kan man ligefrem sælge specifikke produkter med virale videoer? F.eks. en bestemt bil eller vinduspudsning fra Jensens vinduspudsning is – eller “tilmeld dig nyhedsbrevet fra xxx og få gode tilbud”? Jeg tænker videoen taber sin ærlighed så snart der står en konkret købsopfordring?

@Ask Josephsen – Hej Ask, det korte svar er, Ja det er sværere at lave en viral video med kommercielt indhold.

Det lidt længere svar er, både og. Vores Chatroulette video kunne lige så vel have været en reklame for pizzastedet, der leverede maden, guitarmærket eller den kunne være en musikvideo, der promoverede et band. Der er endda et link til en indspilning af sangen, der kan købes på iTunes.

Hvis man benytter sig af den traditionelle tilgang f.eks. tilmeld dig nyhedsbrev, køb denne bil, brug vores tjeneste er der flere måder at gribe det an på. Den mest brugte måde (blandt de succesfulde virale videoer) er at vente med at putte en afsender på til allersidst i videoen. Jeg kan anbefale at du kigger på PowerAdes sportsreklamer som et eksempel. Andre gange lader man brandet indgå perifirært såsom Ray-Bans populære “Never Hide”-kampagne. Sjældent fungerer reklamen som en “almindelig” reklame, hvor produktionen fra start gør det tydeligt at det er en reklame og man aldrig er i tvivl om hvad man ser. Det er sværere at gøre disse film virale, da seeren har paraderne oppe, hvorimod der er et aspekt a “Permission Marketing” i de andre tilgange. Se den voldsomt populære “The man your man could smell like”-kampagne fra Old Spice.

Troværdighed er ret ofte alfa og omega for den virale video, men der dukker hele tiden nye tilgange op. Jeg var for nylig med til at lave en video for DBU, der skulle skabe opmærksomhed omkring U-21 EM og der valgte jeg at bruge mange af de elementer, der typisk ses ved en brandet viral film.

Det er sværere at lave en video med kommercielt indhold, primært fordi man bliver nødt til at gribe det an på en ny måde. Man bliver nødt til at tage en anden vinkel til hvordan man laver en reklamefilm, da man ikke er på hjemmebane mere.

Håber det gav lidt interessant morgenlæsning :)

[…] det så er sagt, hørte jeg fornyligt et podcast om viral videomarkedsføring, hvor Ib Potter interviewede en af skaberene af Chatroulette Love Song. De har brugt Reddit i en […]

Jeg har godt set den her video. Fantastisk idé og fantastisk eksekveret. Det er fedt at se at der findes danskere der kan lave unikt indhold på nettet og få det til at blive set af millioner.

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)


Queries: 56
Timer: 0,466