RemoveTheBackground – fra Adwords til Amazon

RemoveTheBackground er en dansk internetservice der fritlægger billeder. Kunderne er typisk webshopejere  der har et væld af billeder de gerne vil gøre bedre.

Bag RemoveTheBackground står Thomas Kragelund fra Holstebro. Han startede sit projekt efter at være gået lidt død i at drive webbureau.

I en eller anden betatestversion af RemoveTheBackground, kaster Thomas en halv time i en Adwordsannonce. En annonce der i løbet af 14 dage landede Amazon som kunde. Nu bruger Thomas det meste af hans tid på at kikke på skalerbarhed.

Hent og abonner på podcasten i iTunes.

Få en mail hver gang der er en ny episode af PotterCut.

 

Hvad synes du? smid en kommentar eller klik her og få kommende indlæg direkte til din nyhedslæser.

Comments

Godt at høre, at der fortsat er gang i forretningen, Thomas! Og godt gået (endnu engang).

Selvom jeg trives fint i rollen som rådgiver i dag, hvilket jeg synes giver mig meget (omend en i min verden langt fra optimal forretningsmodel), så tænker jeg mig ofte tilbage, til da jeg havde det setup du har i dag. Det ER en luksus og der kommer jeg tilbage til igen engang, men engang imellem skal der ske noget nyt og det skulle der for mig dengang. Det ligger dog helt fast, at jeg ikke fortsætter med at være rådgiver i al evighed, for grundlæggende er jeg enig med dig.

Hej Thomas

Fedt at høre dig tale om dit nye eventyr og vild med din liste :)

Håber at du holder FOKUS og at http://www.removethebackground.com bliver skaleret til en god forretning efter i har bevist at det er et godt produkt.

godt podcast

Mand – det her er den bedste podcast i laaang tid. Har allerede hørt den en 4-5 gange.

I vores webshop http://www.faktorfobi.dk bruger vi også RemoveTheBackground og når man tænker over, at de har Amazon som kunde, så må man sige, at vi har fået uovertruffen service fra Thomas. Han hjalp min kone med at sætte en skabelon op og hjalp med alle start-udfordringer. Imponerende, at han har tid til det – og jeg har også tidligere skrevet og anbefalet dem http://www.v4d5.net/blog/fritlaegge-billeder-service

Men resultatet af den gode service var jo at
1. Jeg bloggede om det på min blog og
2. Han har en fast kunde i os (og der er nok ikke meget mere support til os fremover).

Kan også sige at vi nok har prøvet en 10-12 forskellige services indenfor det her område og RemoveTheBackground er de eneste, der har leveret til tiden.

Det er godt gået af Thomas. Og podcasten er godt gået af dig, Ib. Mega godt podcast

Fantastisk produkt, og fantastisk at høre lidt om historien!

Jeg håber og tror virkeligt de får kæmpe success med den.

Og fuldkommen enig i hvad Thomas nævner flere gange. Jeg kæmper ofte selv med problemet, når man synes man lige har afleveret en genial ide til en kunde, og der så ikke bliver taget action på den. Men sådan er livet som konsulent, man må bare se at komme videre.

Må dog ærligt indrømme, at jeg var ved at falde ned af stolen på et tidspunkt.

Først hører man om “Know Your Numbers”, om at optimere sitet over for kunderne og om at have styr og fokus på sin forretning. Og at de er så nørdede, at de sidder og kigger på IP-adresser på besøgende. Og så at de ikk’ lige har fået nosset sig sammen til at smide en Google Analytics tracking kode på.
(på det tidspunkt dette er skrevet, er koden lagt halvt på. Dvs. der er noget, men det mangler kontonummeret)

Årsagen er i følge Thomas, at de ikke lige har haft behov for det. Problemet er så bare, at den dag behovet opstår, så har de ingen data. Og må vente en måned eller to på at få opfyldt det behov, indtil Analytics har fået samlet data ind.

Hvis han var min kunde, så ville jeg bande og svovle over, at han ikke lytter efter. Men nu er jeg jo også nørd inden for det område.

I mine ører lyder det dog som om at nogen har en arbejdsopgave der, de burde overveje at outsource ;-)

Sorry, det blev lidt af en rant, det var ikke meningen (jo, det var :-P).

Endnu engang et fedt Pottercut, og endnu engang med en fed gæst med en fed historie!

Tak for de fine kommentarer!

Søren, du har helt ret. Det lyder også lidt sjovt, den måde jeg fik mig forklaret på. Det er i forbindelse med lancering af et nyt site, at GA koden ikke er kommet på. Det er der ved at blive rettet op på – og det er heldigvis i en begrænset tidsperiode vi ikke har haft disse data.

Rigtigt godt pottercut.

Synes det er super fedt med innovative og langsigtede projekter – det er lige præcis det vi har brug for i Danmark.

Hatten af for Thomas, det er for fedt!

Lige et hurtigt spørgsmål til Thomas – er du selv på besøg hos dine udviklere? Jeg synes nemlig selv at kommunikationen via mail kan være svær, hvilket har resulteret i en del miskommunikation de gange jeg har forsøgt med outsourcing.

Jeg tænker det er en fordel hvis de får sat ansigt på en, og vice versa.

Det lyder jo til at du er lykkedes med outsourcingen – hvad er hemmeligheden? :)

Thomas, tak for dine kommentarer.

Outsorucing er sindsygt svært og jeg har haft rigtig mange dårlige erfaringer. Lige nu har vi tre udviklere i Hanoi og vi har brugt rigtig længe på at finde de rigtige folk. Det der nok gør forskellen i dette tilfælde, er at vi har eget kontor og jeg har en dygtig manager i Vietnam. Hvis jeg skulle arbejde med eksterne firmaer tror jeg simpelthen ikke jeg kunne få det til at lykkes.

Da vi ansatte vores første udvikler (i september 2011), inviterede jeg ham til Holstebro i en måned, hvorefter jeg selv var i Hanoi i 2 uger. Herefter synes jeg det har fungeret godt med Skype/E-mail. Vi bruger også et værktøj som hedder Pivotal http://www.pivotaltracker.com/ og der bliver lavet ugentlige rapporter om den forgangne uge + næste uges opgaver. Tror mit budskab er, at der skal bruges rigtig meget tid, for at få tingene til at fungere. Hertil kommer at man skal bruge rigtig meget energi på selve rekrutteringen.

Når det fungerer har man til gengæld adgang til arbejdskraft der koster ca. 10% af dansk arbejdskraft. Dertil kommer at de er super motiverede og engagerede.

Igen fedt podcasts. Kan godt lide hans tilbagelænet stil og hans arbejds indstilling. Tak for det.

Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely
love to write some articles for your blog in exchange for a link back
to mine. Please send me an e-mail if interested.
Cheers!

Fedt med iværksættere, der tænker udenfor de danske landegrænser. Det synes jeg godt, der kan være lidt en mangelvare her i Danmark, hvor mange online folk er meget forhippede på at blive store nationalt. Det er selvfølgelig en god start, men skal man virkelig vækste og bygge en stor forretning, er det svært at komme uden om det internationale marked. Prøv bare lige et øjeblik at overveje, hvor mange flere potentielle kunder (og selvfølgelig også konkurrenter) der i USA sammenlignet med Danmark.

Om det er en lidt ældre podcast, så fandt jeg det stadigvæk meget givende og relevant at høre. Godt arbejde!

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)


Queries: 56
Timer: 0,449