Du har helt sikkert en god fornemmelse af, hvad du må og ikke må kopiere, dele eller “låne” af billeder, video og tekster. Ja, måske en rigtig god mavefornemmelse.

Og det er godt. For det kan nemlig koste dig boxen, hvis du ikke har styr på det.

Ophavsret

Ophavsret er en af de største udfordringer online. Fordi – det aldrig har været lettere at krænke andres rettigheder. For – hvad er det nu man må – og ikke må – kopiere, låne og dele .. på de sociale medier og i arbejdet med online markedsføring? Der er tusinde af krone at spare med denne episodes ekspert fra ”Not Allowed” – Morten Kristensen.

Mange kender ikke lovgivningen online, og det kan blive ualmindeligt dyrt! Som i – vanvittigt dyrt. Og det ved Morten Kristensen alt om: for han lever af at vi andre ikke har sat os ind i det vi ikke må på internettet. Rådene er meget simple. Og Morten forklarer det på let forståeligt dansk. Det er gode råd, råd som kan hjælpe dig med at undgå problemer- og hjælpe dig i tilfælde af, at du bliver plagieret.

Morten Kristensen har ført over 1000 ophavsretssager. Han har specialiseret sig i at hjælpe små og mellemstore firmaer, som bliver eller er blevet kopieret på den ene eller anden måde.

Morten tager ikke udgangspunkt i tør jura. Vi har bygget podcasten op om erfaringerne fra de mange sager, Morten har ført igennem tidens løb.

Tak til bureauet Co3 og it-forum for at bakke op om podcasten.

Her er nogle af de links omtalt i podcasten.

Not Allowed

Archive.org  (nede i højre hjørne kan man gemme en specifik URL)
Ophavsretsloven
Måde at tjekke om fotos er kopieret
Måde at tjekke om tekster er kopieret

Der findes også tools ala CopyScape og Tinyeye men de er ikke super effektive desværre. De fanger langt fra alle krænkelser!