Værd at vide om e-bøger

E-bogen har en lang række fordele i forhold til p-bogen. Specielt når det kommer til fagbøger, hvor links, lyd og video kan være med til at berige oplevelsen hos læseren.

Jeg har en snak med Morten Vadskær, Brian Brandt og Thomas Rosenstand om deres erfaringer med deres e-bøger. De herre er dem jeg kender bedst, når det handler om danske bøger indenfor online markedsføring.

Vi taler om hvad en e-bog skal koste, hvordan den skal markedsføres og hvor mange man forvente at sælge og en lang række andre spørgsmål.

Hent og abonner på podcasten i iTunes.

Få en mail hver gang der er en ny episode af PotterCut.

Thomas Rosenstand har skrevet e-bøgerne SEO-LEX og Adwords-Lex.

Morten Vadskær har skrevet Analyticsbogen og Konverteringskarma.

Briant Brandt har skrevet Webshop Hvordan og Jysk emarketing.

Hvad synes du? smid en kommentar eller klik her og få kommende indlæg direkte til din nyhedslæser.

Comments

Tak fordi jeg måtte være med! En lille rettelse: Det er jer, der sidder på den forkerte side af Atlanten ;-)

Det var hyggeligt. Jeg tror vi kan konkludere at vi alle er på den rette side af Atlanten ;) Skægt at du er den der sidder længst væk i podcasten. Det lyder som om det Brian Brandt der sidder langt, langt væk. En god mikrofon er guld værd.

Rigitg spændende podcast. Synes også rigtig godt om modellen med flere personer. Der bliver skåret ind til benet og kun de saftigste detaljer kommer med.
Glæder mig allerede til det næste :)

Tak for et endnu godt og inspirerende podcast. Jeg må til tasterne. Det kan ikke passe at det kun er jyder der opnår succes med e-bøger :-)

Spændende podcast som altid!. Det jeg faktisk finder mest spændene ved ebøger er deres praktiske tilgang. Man får ikke generel viden man skal reflektere over, man får helt konkrete tiltag som kan implementeres som man læser bogen. Og så syntes jeg forøvrigt ofte at bogen er mere personlig, idet der ofte er videoer og kommunikation med forfatteren i form af en blog eller twitter:)

Jeg glæder mig til i udgiver nogle flere gode bøger, kunne godt bruge en grund til at købe en iPad:)

Tak for et super godt podcast!

Jeg arbejder selv på at gøre min første e-bog om affiliate marketing færdig, så de mange gode og brugbare råd er værdsat!

@Potter – Nu skal du ikke selv få lyst til at skrive en e-bog ;)
Brug i stedet tiden på at lave nogle flere af dine fantastiske podcast…og lad folk betale for at høre dem. De er det værd!

Jeg vil gerne sige præcis det samme som Dennis!

Før var jeg skeptisk ved tanken om at betale for pottercut -Men hvis niveauet er højt og indholdet er relevant, så er jeg sgu frisk :)

Tak for virkelig værdifuld viden!!

Jeg har selv brugt sommeren på at skrive på e bog til selvstændige med vækstambitioner, den udkommer i efteråret 2011.

TAK!

Hold kæft et godt potcast! Sorry ordsproget.
Hvor er det cool med den ping pong mellem jer alle sammen. Det gør hele samtalen mere levende og spændende, når der kommer input fra flere!
Er det lavet via Skype?

@Morten Hvor er jeg glad for at du spørger ;)

Thomas sidder på den forkerte side af Atlanten. Vi taler sammen via Skype, men Thomas optager sin egen lyd direkte ind på computeren.

Brian sidder med et headset og indtaler direkte på en bærbar – det er den der skaber “suset” (larmen)

Vadskær har jeg miket op, ligesom mig selv – og vi taler direkte ind i en optager. Lyden spiltter jeg siden hen op i to seperate spor.

Jeg samler alle fire lydkilder – og vupti – som at sidder der selv.

Jeg er med på at Content is King, men jeg vil vove at påstå, at det ikke gør noget at lyden er i orden. Om ikke andet, så for min egen skyld ;)

Glad for at du kan li’ formatet. Det er ikke sidste gang jeg prøver det af.

@Trovatten Jeg er fristet til at prøve det af. Der er så mange oplagte mennesker og emner jeg gerne ville tage fat i.

Men jeg har aldrig set nogen tage penge for deres podcast, så jeg tvivler.

Så jeg kaster mig nok over en e-bog en dag… så jeg kan få råd til at podcaste noget mere ;)

@Dennis Nu får vi se ;)

@Potter
Okay smart! Jamen det lyder næsten som om, at I sidder samlet og taler.
Men det kunne være et spændende koncept, især i en debat. Et emne hvor der er nogle med forskellige holdninger, som så dikutere disse ud fra dine oplæg…

Spændende podcast med 3 spændende personer

Lav gerne fæere af den slags.

Mvh
Morten

Hej Potter

Tak for en interessant podcast. Der er rigeligt med rosende ord her i kommentarerne, så jeg vil som altid bidrage med et par konstruktivt kritiske ord:

1) De første 10 minutter havde jeg meget svært ved at følge med i hvem der var hvem. Som vært ville jeg foreslå at du stiller spørgemål til navngivne deltagere, eller husker lytterem lidt på hvem der er hvem. Til slut i programmet kan man til dels høre på lyden hvem der er hvem, men i starten var jeg i hvertfald ret lost.
2) På et tidspunkt går snakken om de traditionelle forlag og deres situation. Her får deltagerne frit løb for egne meninger, hvilket jeg ville foreslå at man som vært holder lidt i ave (primært fordi de reelt set ikke ved hvad de taler om. Det gør jeg heller ikke, men nu er de tre jo ikke administrerende direktører i store forlag. Jeg kan anbefale andre at lytte til DR Harddiskens flere programmer om netop det emne. Hvilket jeg ikke kan høre at deltagerne har). Men altså, som vært synes jeg godt man må holde deltagerne fast på emnet. Jeg synes det fungerer klart bedst når du styrer spørgsmål og svar.

Udsendelsen bliver klart bedre hen mod slutningen, de gode råd, salgstal og udfordringer deltagerne har oplevet, er rent guld og spændende at høre på.

Du kunne også overveje at fortælle lytterne hvor de kan høre mere om emnet eller læse mere om det, altså tage rollen som formidler der op.

Jeg synes det fungerer rigtigt godt med spørgsmål fra facebook, den brugerinddragelse virker godt på mig.

Bliv endeligt ved med at lege med formatet. Denne version med flere deltagere bliver efter min mening meget mere interessant end når du kun har en.

Glæder mig til næste podcast fra dig.

/Ole Gregersen

@Ole – helt enig med det med navnene. Sjovt nok gjorde jeg en dyd ud af at skabe et “Flow”, så jeg ikke skulle ind over hver gang…. og det er klart en fejl. God pointe – and taken….

Om jeg skal definere hvornår nogen er kvalificerede til at gå ind i en åben debat – den er jeg lidt lunken ved. Jeg forstår godt din pointe, men jeg synes jo netop formen åbner op for, at man kan debatere… Men min mavefornemmelse er lidt i din retning. Jeg stoppede snakken – og har klippet noget fra. Men igen – jeg elsker folk der har en holdning til tingene – ligesom du har.

1000 tak for feedback….

Hvis kvalitet er høj, så tror jeg sagtens du kan sælge det.
Evt. et mindre beløb om måneden og satse på høj volume..

Anyways, så er jeg vild med det!

Igen et fantastisk pottercut! Jeg er vild med det nye format, hvor du har flere gæster med.

Det jeg savnede, var lidt mere om selve skriveprocessen. Hvordan komemr man igang? Hvordan holder man sig selv ved ilden? Og hvordan får man afsluttet? Men det er måske en process, der minder meget om normale bøger. Kunne dog være sjovt at høre de enkelte historier om deres eBøgers tilblivende.

En ting jeg tænkte over, imens jeg lyttede, er hele årsagen til at forlagen ikke har fået fingeren ud endnu. Jeg er fuldkommen enig i, at forlagene er for sløve. Især nu her, hvor iPad’en er ved at være udbredt i Danmark.
(Note: Jeg ser jævnligt webshops, hvor 5-10% af ordrerne kommer fra mobile enheder. Så kunderne har altså teknologien i dag!)

Men vi skal ikke glemme, at Danmark er så uendeligt lille.

Det estimeres at der i Danmark i 2011 vil blive solgt for 50 millioner kroner eBøger (kilde: Bogmarkedet.dk). Dette skal fordeles imellem 60-70 forlag, hvis vi ser bort fra de uafhængige udgivere, så som Morten, Brian og Thomas.

Dertil har forlagene udgifter til administration, markedsføring, bestyrelse, investorer, direktører og lignende pampere.

Jeg ved ikke hvor stor en del af den resterende kage forfatterne får, men det efterlader ikke vanvittigt mange penge til investering i ny teknologi.

Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre. Især ikke, hvis man bliver first-mover og får nuppet en stor del af kagen foran konkurrenterne.

Men det var bare en tanke jeg ville dele, ved ikke hvor meget hold der er i den.

Og nu må jeg vist hellere tage imod Rosenstand’s råd, og komme igang med at skrive :-)

Hej Potter

Som jeg skrev på facebook så syntes jeg sku at det var en
rigtig god podcast. Og det med at der var flere `inde `virkede
rigtig godt. Det håber jeg da ikke at det bliver sidste gang.
Glæder mig til at høre flere gode podcast ;-)

[…] eftermiddag hørte jeg Ib Potters podcast om E-bøger, hvor en række e-bogs forfattere fortæller om produktion, salg og markedsføring af deres bøger. […]

Nu sidder jeg og vil finde den ressource som Thomas nævner ved konvertering til ebog format. Kunne have været rart hvis der havde været et link i indlægget :)

Mvh
Mikael

Mikael: Den hedder Calibra og findes på http://calibre-ebook.com/

@Rosenstand – Super. Tak Thomas.

[…] – både Facebook annoncering og hvordan man får flere fans til sine Facebook-sider. Værd at vide om e-bøger – Et podcast med Thomas Rosenstand, Morten Vadskær og Brian Brandt. De taler om hvilke […]

E-bøger er jo en ganske udmærket opfindelse, men hvis det skal fungere, så har man som udgangspunkt brug for en E-reader, for det man at sidde og læse på en skærm gennem længere tid, det holder ganske enkelt ikke. Jeg er selv under uddannelse, og meget af det materielle vi skal læse ligger netop på nettet, hvilket gør det til en krig at læse. Jeg skulle for eksempel læse sølle 5 sider om laserskæring forleden dag, men det tog mig hele dagen at gøre det.

Så kort og godt, så tror jeg altså ikke at P-bøgerne er blevet slået ud endnu.

Kanon spændende podcast om E-bøger. Det fungerer rigtig godt med de tre debattører – især når man lige får deres stemmer identificeret.

Harddisken er et godt program – der er også det der hedder søndagsfrokosten – der er også tre deltagere så vidt jeg husker – måske kan du lure nogle tricks til hvordan man “styrer” og formidler hvem der taler, Potter.

Super fed podcast.

Har lige et spørgsmål. Hvordan gør i med fakturaerne?

Opretter i manuelt en faktura til en kunde i jeres regnskabsprogram efter hver ordre? Så forsvinder lidt at ideen ved den passive indkomst jo lidt.

Tue

Hej Tue

I mit tilfælde: Nej – det genereres og sendes automatisk med e-mail til køber.

Også thumbs up her fra for podcasten. Min første ebog der skal betales for er i “trykken”.

Lige et teknisk spørgsmål vedr. din podcast mr. Potter: hvordan fik du så god lyd via skype ind på din podcast? Kan man optage direkte fra skype – eller hvad?

Mvh. Eva

Hej

ØV!
Linket til podcasten synes at være brudt.

Dorthe Do

Hej Dorthe.

Så er den på igen. Ved ikke helt hvad der var sket…. men nu virker den igen.

God fornøjelse ;)

Potter

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)


Queries: 56
Timer: 0,449